Belang van goede branding

hoe stel je een marketing plan op?

It's all about the branding, maar wat is het?

Binnen online en offline marketing is branding een interessant en belangrijk onderwerp. Wat houdt dit dan precies in? Branding is zoveel meer dan enkel een logo ergens plaatsen of het werken met vaste kleuren of lettertypes op uw website. Het gaat om het totaalpakket. Hierdoor is het belangrijk om jouw merk te onderscheiden ten opzichte van andere bedrijven binnen de branche. Dit ongeacht de grootte van jouw bedrijf. Als ondernemer wordt je uitgedaagd om vanuit branding jouw merk dusdanig op de kaart te zetten om bij potentiu00eble klanten een goede eerste indruk te maken.

Om de merkbeleving, onderscheiding en herkenbaarheid van jouw bedrijf te verhogen, moet je er vanaf het eerste moment dat de klant met jouw bedrijf in aanraking komt, ervoor streven dat deze klant jouw bedrijf blijft herinneren.

Hoe doe je dat dan precies?

Elke (startende) ondernemer zou vanaf het begin een specifiek plan moeten opstellen om het merk/producten/diensten naar voor te brengen op de markt. Hierdoor is het kiezen van een juiste branding van groot belang om jouw verhaal achter het merk en de identiteit van jouw bedrijf over te brengen. Om jouw waarden van het bedrijf over te brengen kan je gebruik maken van verschillende online en offline branding elementen. Denk hier maar aan een website, huisstijl, logo, juiste kleuren, visitekaartjes, advertenties, emails en nog zoveel meer.

Daarnaast hou je natuurlijk de concurrentie scherp in de gaten, maar laat je je daardoor niet van de wijs brengen. Jouw eigen verhaal onderscheidt jouw bedrijf dat uniek is. Aan de hand van een logo kan je je net onderscheiden van de concurrentie. Wil je professionaliteit en kwaliteit uitstralen, kies er dan uiteraard niet voor om een logo of branding met verschillende felle kleuren en een speelser lettertype. Denk dus na over je USP’s en probeer deze te vertalen in een logo.

Waarom heeft elke onderneming een goede branding nodig?

Branding en vooral een goede branding zorgt er voor dat de juiste (positieve) associaties bij klanten oproept:

Bitter Melon helpt u graag

Bitter Melon helpt je graag met het ontwerpen en realiseren van de gepaste branding en bijhorende brandingactiviteiten voor jouw bedrijf. Aarzel niet ons aan te spreken of kom langs om dit te bespreken met een tasje koffie.

Deel dit artikel met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ontdek Meer Door Een Eerste Klik

Omdat voor ons een klik belangrijk is