Extensies die je kan gebruiken voor online marketing

Extensies voor online marketing

Je kan bij extensies de nadruk leggen op zoekmachineoptimalisatie en digitale marketing. Extensies zijn extra functies die je meestal gratis kan installeren om efficiu00ebnt te kunnen surfen op het online web. Elke surfer kan de keuze maken tussen verschillende extensies die men kan gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan kan je hieronder terugvinden.

WhatTheFont:

Met deze extensie kan je eenvoudig de lettertypen van een webpagina identificeren. Je hoeft enkel en alleen op de extensie te klikken waardoor er een pop-up geopend zal worden. Op deze pop-up zal men alle lettertypefamilies te zien krijgen die op de pagina gebruikt zijn.

ColorZilla:

ColorZilla wordt vaak gebruikt door webontwikkelaars en grafisch ontwerpers bij kleurgerelateerde taken. Met deze extensie kan u eenvoudig een kleurwaarde herkennen van een bepaalde kleur op een webpagina. De kleur kan je door u00e9u00e9n klik kopiu00ebren en plakken in een ander programma. Enkele tools van deze extensie zijn Color Picker, Eye Dropper en Gradient Generator.

Ghostery:

Dit is een privacy extensie waarmee je advertenties kan blokkeren, trackers stoppen en waarmee je de laadtijd van de website kan laten versnellen.u00a0

Google Optimize:

De tool is in feite geschikt voor A/B testen en multi-variant testen. Google Optimize is vergelijkbaar met Optimizily maar dan gratis. A/B testing betekent dat je twee varianten van een website met elkaar worden vergeleken. Hieruit kan je dan concluderen welke variant het beste scoort tijdens het testen van je doelgroep.

Bitly:

Tijdens het plaatsen van een bericht op sociale media is de kans groot dat je een link wilt toevoegen naar een andere website. Deze hyperlink kan onaantrekkelijk zijn en is mogelijks ook een verspilling van kostbare tekenruimte. Met deze tool kan je eenvoudig de URL inkorten zodat het bericht met de link zonder enig probleem kan uploaden op sociale media.

Deel dit artikel met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ontdek Meer Door Een Eerste Klik

Omdat voor ons een klik belangrijk is