Universal Analytics vs GA4 Analytics

Ben jij al mee met de nieuwe Google Analytics GA4? Wat is het verschil tussen de GA4 en de vorige versie? Waarom maakt Google de switch van Google Analytics Universal naar Google Analytics GA4? Hieronder vertellen we je wat het programma precies inhoudt.

Vernieuwing

Onlangs heeft Google aangekondigd dat ze de Universal Analytics (UA) afschaffen en overgaan op de nieuwe Google Analytics 4 (GA4). Dit nieuw programma heeft een aantal nieuwe functies dat men gebruikt om de website gemakkelijker te analyseren.

GA4

Bij Universal Analytics is het mogelijk om verschillende dimensies, metrieken en gebeurtenissen aan te maken. Bij GA4 is het mogelijk om je eigen gecompliceerde gebeurtenissen aan te maken, waarbij je veel acties op uw website kan volgen.

Met dit programma kan je zelf bijhouden welke gebruikers er op jouw advertentie klikken, een specifieke blog lezen en vervolgens ook welke specifieke kleur schoen in de winkelwagen wordt toegevoegd.

Men kan ook rapporten maken, aanpassen en instellen welke kaarten in de rapportagefoto’s verschijnen. Dit wil zeggen dat je alle gegevens kan plaatsen die voor jouw bedrijf van belang zijn.

De toekomst

Universal Analytics bekijkt enkel gegevens uit het verleden. Met GA4 is Google in staat om in de toekomst te kijken en hun gedrag te voorspellen. Bijvoorbeeld kan je met GA4 voorspellen hoe groot de kans is dat de klant een aankoop doet in je app of afhaakt. Ook is het mogelijk om de omzet te kunnen voorspellen voor de komende 28 dagen. Op dit moment is het nog wat beperkt, maar dit kan zeker veranderen in de loop van de tijd.

Voor meer informatie over Google Analytics GA4, kan je terecht bij Bitter Melon. Bel of mail gerust of kom eens langs voor een warm kopje koffie!

Dit gebeurt op een zeer veilige manier waardoor men bestanden kan versturen zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun gegevens. Daarnaast is het ook een grootboek waarin zeer veel data opgeslagen kan worden.

Voor meer informatie over Google Analytics GA4, kan je terecht bij Bitter Melon!

Laat ons je gegevens omzetten naar de nieuwe GA4!

 

 

Deel dit artikel met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ontdek Meer Door Een Eerste Klik

Omdat voor ons een klik belangrijk is