5 tips om je employer branding te versterken

5 tips om je van je employer branding een succes te maken

Ontvangt jouw bedrijf veel reactie op de arbeidsmarkt? Hoe sta jij als werkgever bekend tegenover mogelijke concurrenten? Op welke manier overtuig jij nieuwe werknemers om voor jouw bedrijf te komen werken? In dit artikel behandelen we 5 praktische tips voor een zo optimaal mogelijke employer branding.

Employer branding staat voor het imago van het bedrijf tegenover potentiële nieuwe werknemers en huidige werknemers. Het is belangrijk om de juiste communicatie uit te wisselen naar deze individuen. Zodat ze zeker niet een verkeerd beeld kunnen vormen over het bedrijf. De volgende tips zullen hierbij helpen om deze mensen op een zo goed mogelijke manier te kunnen bereiken.

Tip 1: Maak gebruik van zowel online als offline kanalen

Om een positief beeld te vormen voor zowel potentiële als vaste werknemers, zou je zeker gebruik moeten maken van online en offline marketing. Bepaal eerst welke strategie je gaat gebruiken en wat je precies wilt vertellen. Het is van belang om eerst de juiste kanalen te bespreken vooraleer je de berichten gaat publiceren.

Niet enkel de kanalen maar ook de boodschap is belangrijk. Vertel eerst waar jullie als bedrijf voor staan. Ook zal je verschillende redenen moeten oplijsten waarom het personeel zo graag bij het bedrijf werkt. Probeer hierbij de hele organisatie bij te betrekken dat zowel het interne als het externe gedeelte van het bedrijf dit kan bekijken.

Tip 2: Overtuig met een uniek verhaal

Maak een uniek verhaal dat je als bedrijf onderscheidt van de concurrenten. De identiteit van je bedrijf moet bijzonder zijn. Licht dus zeker sterke eigenschappen toe en laat deze ook opvallen. Let er wel op dat je de waarheid meedeelt en niet zomaar beloftes maakt die je uiteindelijk niet kan nakomen.

Tip 3: Werk een SWOT analyse uit

Maak een overzicht van de sterktes en zwaktes van het bedrijf. Dit doe je door een SWOT analyse op te maken. Tijdens het opmaken van deze analyse bekijk je vooral de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van het bedrijf. Dit geeft een samenvatting van welke sterke en zwakke punten jouw bedrijf heeft. De sterke kanten geven aan welke richting je kan nemen van het bedrijf. De zwakke kanten staan eerder voor de kansen die je kan grijpen in de toekomst.

Dit overzicht geeft je veel inzicht en vertelt je vooral welke punten goed zijn en wat er eventueel beter kan.

Tip 4: Onderzoek je concurrenten

Hou je concurrentie aandachtig in het oog. Wat doen de andere werkgevers om hun employer branding te versterken? Waarmee werven zij nieuwe potentiële werknemers aan? Hoe houdt het bedrijf hun huidige werknemers tevreden?

Ook op sociale media is het belangrijk om de concurrentie te analyseren. Bekijk dus vooral welke berichten ze plaatsen op kanalen zoals Instagram, LinkedIn, Facebook, …. Op deze kanalen is het dan ook vanzelfsprekend om de volgers te bekijken van de concurrenten en dit te vergelijken met jouw bedrijf. Uit de hoeveelheid volgers kan je dan afleiden hoe bekend een pagina is. Vergeet dus zeker niet om je concurrenten te onderzoeken vooraleer je wil starten met een volledige employer branding aan te kondigen.

Tip 5: Evaluation is key!

Employer branding is een continu proces dat niet stil blijft staan. Je zal regelmatig moeten nachecken of je imago als werkgever nog aansluit bij de wensen van de huidige werknemers. Op deze manier evalueer je de employer branding en dit kan leiden naar nieuwe ideeën die voor een betere sfeer in de organisatie kunnen zorgen. Aarzel daarom niet om eventuele aanpassingen door te voeren!

Deel dit artikel met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ontdek Meer Door Een Eerste Klik

Omdat voor ons een klik belangrijk is