Waarom Google Ads?

het logo van google ads

Online marketing & Google Ads

Eén van de tools die we gebruiken bij online marketing is Google Ads. Hiermee bereik je al snel 90% van de internetgebruikers tijdens hun dagelijkse surfsessie. Want elke seconde worden er 2,3 miljoen zoekopdrachten uitgevoerd op Google, en de meest getoonde resultaten vertonen ook Google Ads.

Wat is Google ads?​

Het is een online platform van Google waar je advertenties kan aanmaken relevant aan jouw bedrijf/product, die dan getoond worden in de zoekresultaten van Google. De advertenties worden gemaakt en gekoppeld aan zoekwoorden die op voorhand gedefinieerd worden. Je stelt budgetten in en betaalt enkel per klik, websitebezoeken of doelen die je aanmaakt. Via deze advertenties begeleid de bezoeker naar jouw website.

Welk soort advertenties zijn er?

Via Ads kan je op verschillende manieren adverteren, bepaal op voorhand wel je doelen en doelpubliek. Met tekstgebaseerde zoekadvertenties, grafische display-advertenties, YouTube-videoadvertenties en in-app mobiele advertenties beschik je over tal van manieren om uw doelgroep te bereiken.

  • Zoek-advertenties: uw advertenties worden getoond in de zoekresultaten van Google
  • Display advertenties: tekst en banner-advertenties worden getoond in Gmail en in meer dan 2 miljoen websites en apps.
  • Video-advertenties: toont jouw advertenties op Youtube

Welk soort advertentie wordt het meest gebruikt?

Zoek-advertenties worden het meest gebruikt omdat ze bovenaan de zoekresultaten verschijnen bij Google. Je kan ze herkennen aan het groene blokje met de letters “Adv“, zelfs de producten bovenaan in het voorbeeld zijn advertenties gegenereerd uit Google Ads. Statistieken bewijzen dan ook dat daar het meest op geklikt wordt en niet op de organische zoekresultaten die onder de advertenties worden getoond.

Wat zijn de voordelen?

Net zoals SEO (zoekmachineoptimalisatie) heeft Ads tal van voordelen voor jouw bedrijf. We sommen er enkele op:

  1. Bijna instant page 1 rankings
  2. Bereik doelgericht potentiële klanten
  3. Je betaalt enkel per klik of websitebezoek
  4. Je kan geografisch targetten
  5. Perfect meetbaar
  6. Voor zowel grote als kleine bedrijven
  7. Je promoot jouw website

Even samenvatten

Googel Ads is het perfecte platform om jouw onderneming of product te promoten. Je bereikt zeer snel een groot potentieel aan klanten en het is perfect meetbaar. En zonder twijfel veel doeltreffender dan een advertentie in een lokaal krantje.

Deel dit artikel met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ontdek Meer Door Een Eerste Klik

Omdat voor ons een klik belangrijk is