Hoger in Google door SEO

Vergrootglas met SEO en de zaken die je nodig hebt om deze te verbeteren zoals content, keywords, organische ranking, sociale media, analytics

Er bestaan 1001 middeltjes om hoger te scoren in Google. Eén daarvan is SEO, maar wat is dat nu eigenlijk? En waarom is dit zo belangrijk voor uw website?

U heeft er alvast eens van gehoord maar nooit echt over nagedacht of dit wel belangrijk is. Ik kan u nu al vertellen dat dit uitermate belangrijk is. Het maakt of kraakt uw site online.

SEO-wat?

SEO is een algemeen woord voor  Search Engine Optimization. In het Nederlands zoekmachine-optimalisatie genaamd. Hierbij gaat men bepaalde technieken toepassen in uw website om hoger te kunnen scoren in de zoekmachines. Google heeft hiervan al een sport gemaakt en enkel de beste mogen bovenaan meespelen.

Zoekmachine-optimalisatie is belangrijk.

De organische zoekresultaten zijn meestal de primaire bron van uw websiteverkeer. Door SEO op een juiste manier toe te passen schiet je al een eindje op in die resultaten. Je zorgt tevens voor een betere gebruikerservaring binnen uw website.

Een langetermijnstrategie

SEO heeft een grote impact binnen het eerste jaar dat het word toegepast. Maar het is steeds een “work in progress” en er moet regelmatig aan gewerkt worden. Enkel dan kan u er de vruchten van plukken. En hoe meer SEO-tijd en moeite dat u besteed, hoe beter en langer uw website als een waardige concurrent in de markt staat.

SEO tips

  1. Backlinks: websites die naar u linken. Contacteer eigenaars van websites die geïnteresseerd kunnen zijn in uw content en laat ze een backlink maken naar uw website. U kan ook voorstellen om een tekst te schrijven voor hun website of om als expert op te treden.
  2. Nieuw content: post regelmatig unieke teksten, video’s en foto’s. Google ziet graag websites die in beweging zijn. En als surplus krijgen bezoekers meteen iets nieuws te zien. Beter nog, u krijgt nieuwe bezoekers bij.
  3. Titels: schrijf zelf de tekst voor de ranking. Schrijf voor elk artikel en websitepagina een SEO-omschrijving. Zorg voor een titel die mensen intrigeert, een vereenvoudigde url en een beknopte metadescription over de inhoud. Vergeet niet om sleutelwoorden waarop u denkt dat eventuele lezers zullen zoeken mee in de tekst te verwerken.
  4. Speed-up: verhoog de snelheid van uw site. Zorg dat bezoekers niet afhaken omdat uw site te lang moet laden. Google krijgt dan het vermoeden dat de gebruikerservaring niet goed is, wat de zoekrobot afstraft.
  5. Mobile-First: maak uw website mobielvriendelijk. Google kijkt vooral naar de mobiele website van uw zaak. Kijk of uw website responsive is en zich automatisch aanpast aan kleinere schermen, of de aanklikbare knoppen voldoende ver uit elkaar staan en of alle teksten zich herschalen.
  6. SSL certificaat: safety first website. Zorg ervoor dat uw website een SSL certificaat heeft. Als dit niet het geval is kunnen de zoekmachines uw website al “onveilig” beschouwen.

Deel dit artikel met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ontdek Meer Door Een Eerste Klik

Omdat voor ons een klik belangrijk is