Stap in de wereld van Marketing en ontdek jouw groeimogelijkheden voor 2024

Marketing is een breed begrip waar velen zich weerhoudend naar gedragen omdat het zo overweldigend kan zijn. Termen als SEO, SEA, CPC, CTA,… zijn niet vanzelfsprekend wanneer je geen voorgaande kennis hebt.
Blijf lezen en ontdek dat je geen marketingopleiding nodig hebt om hiermee te starten.

Wegwijs in de wereld van marketing en hoe start je ermee?

Je hebt waarschijnlijk al overwogen om aan marketing te doen. Maar hoe begin je daar aan? Kan je dit zelf? Neem je iemand in dienst of besteed je het uit?

Alle opties zijn goed zo lang je maar een doordachte beslissing neemt. Moeilijk om te kiezen wat jouw beste optie is?

Wij helpen jou graag verder.

Bij Bitter Melon hebben we een vast motto “Wij zijn jouw PARTNER naar groei en succes”. Met partner bedoelen we dus niet dat wij alles achter de schermen voor jou doen en jij afwacht tot je resultaten ziet. Onze toonaangevende manier van werken is anders:

Wij gaan kijken naar wat je zelf kan en graag doet, waarin wij je kunnen ondersteunen en van daaruit werken we een plan uit. Vanuit dit plan kan jij als klant en wij als partner samenwerken zodat jij groeit en begrijpt wat er gebeurd. Zo kunnen we er samen een succesverhaal van maken!

Onze manier van werken is op basis van volledige transparantie en coaching zodat jij als ondernemer niet enkel resultaten behaalt, maar ook groeit op vlak van strategie, marketing en branding.

Laten we verder gaan met een rondleiding in het marketinglandschap!

Het marketinglandschap van 2024

AI-Tools en ontwikkelingen

In 2023 hebben de AI-tools de markt overspoeld met nieuwe mogelijkheden. Chat-GPT, Midjourney en AdsCreative. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van nieuwe AI-toepassingen.

Hoe kijken wij als marketingbureau naar deze toepassingen en wat betekenen ze voor onze sector in 2024? Wij omarmen deze ontwikkelingen met open armen. Wij geloven dat deze toepassingen interne processen enorm kunnen versnellen zodat wij, maar ook jij, veel efficiënter en sneller te werk kunnen gaan.

Betekent dit dat AI al op punt staat om alles via deze tools te doen? Neen!

Het belang van een menselijke touch is nog altijd aanwezig. Hoewel deze toepassingen zeker van nut zijn voor inspiratie en (digitaal) bandwerk, zijn ze nog steeds geen vervanging voor de creativiteit en innovativiteit van de mens.

Wij gaan in het komende jaar zeker aan de slag met het ontdekken van de mogelijkheden die deze tools te bieden hebben, om zo efficiënt en kwalitatief mogelijk te werken.

Hoe scoor je hoog op Google?

SEO en SEA

Termen die je ongetwijfeld al hebt zien passeren zijn SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising). Maar wat betekent dit nu precies?

Wij geven jou hier meer duidelijkheid over:

SEO: Het organisch optimaliseren van jouw website zodat jij hoger scoort tussen de zoekresultaten op Google. Dit doen we door middel van copywriting aan de hand van zoekwoorden en blogs, websitesnelheid verbeteren en het vergaren van backlinks op jouw website. Dit zijn slechts enkele zaken die invloed hebben over hoe hoog je scoort.

SEA: Is het adverteren op zoekmachines, waaronder de meest gebruikte Google Ads is. Je ziet deze advertenties dagelijks passeren wanneer je iets opzoekt onder gesponsorde zoekresultaten, banners op websites en advertenties op YouTube.
SEA is een goede tool om efficiënt en effectief leads en conversies te genereren, met een prijskaartje. Zo komen we tot de uitleg van CPC: “cost per click”.  De kost die je betaalt per klik op je advertentie.

Hoe kies je er nu voor of je met SEO of SEA bovenaan de zoekresultaten van Google wilt staan?

Simpel. Stel jezelf de volgende vraag:

Heb je op korte of op lange termijn leads en conversies nodig? Is het antwoord op korte termijn, dan kan je best voor SEA gaan. Heb je een lange termijndoelstelling, investeer dan in SEO.

Natuurlijk is dit gemakkelijk uitgelegd en bestaan er nog meer strategieën waarin je de 2 elkaar kan laten versterken afhankelijk van jouw marketing KPI’s. Wij adviseren jou hier graag mee in een persoonlijk gesprek.

Het social media landschap

Net als bij Google heb je op social media een verschil tussen organisch posten (gratis) en betaald adverteren. Het verschil tussen de twee is simpel. Organisch posten wordt gezien door jouw volgers, betaald adverteren wordt gezien door een gekozen doelgroep.

De kracht van social media is al veel langer bekend maar we zien toch dat veel bedrijven nog niet het maximale potentieel halen uit deze krachtige platformen.

Ontdek hier een handige gids voor groei door middel van social media.

Welk kanaal werkt het beste voor mijn doelgroep en wat kan ik ermee doen?

Er zijn veel verschillende social mediakanalen die je kan gebruiken. Elk kanaal heeft zijn eigen sterktes. Wij nemen je graag mee doorheen deze kanalen.

Facebook: Dit is het bekendste en meest gebruikte platform. Het biedt goede targettingsopties en is relatief goedkoop om te adverteren. Via Facebook bereik je de meeste mensen, maar ben je wel onderheven aan veel ruis (grote mate van concurrentie en andere gesponsorde berichten)

Instagram: Dit is het platform om beeldmateriaal te delen. Instagram is ook de visuele etalage van jouw bedrijf naast jouw website. Net als Facebook is het relatief goedkoop om op Instagram te adverteren. Facebook en Instagram vallen onder de zelfde groep: Meta.

LinkedIn: Het zakelijk online platform. De vraag of je hierop wil gaan posten of adverteren is simpel: Behoren bedrijven (ook) tot jouw doelgroep? Als het antwoord “ja” is, geld hetzelfde voor Linkedin. Dit platform biedt een zeer uitgebreide mogelijkheid qua targetting, waardoor je specifieke personen in specifieke bedrijven kan aanspreken. Daarnaast verzamelt het platform zeer veel data dat je helpt om jouw doelgroep beter de begrijpen. Adverteren op LinkedIn is daarom ook duurder dan op Meta.

Pinterest: Hier komen de creatieve geesten samen. Begeef jij je in een sector waarin mensen opzoek zijn naar inspiratie? Dan is Pinterest jouw platform. Dit platform is bij uitstek nuttig voor imagoopbouw en merkidentiteit. Hier gaan mensen actief op zoek naar inspiratie. Of het nu gaat over fashion, interieur, kunst of lifestyle, Pinterest is “the place to be” voor het uitwisselen van creatieve ideeën.

We raden steeds aan om op 2 tot 3 kanalen te gebruiken zodat je op verschillende manieren jouw doelgroep kan bereiken.

Wil je mensen aanzetten tot verdere actie? Gebruik dan zeker call to actions (CTA) in je social media posts. Dit zet mensen aan om echt iets actief te doen.

Voorbeeld: plan een afspraak in en ontdek hoe wij jou ondersteunen op social mediavlak.

Branding en merkidentiteit

Wat je doet is de kern van je verhaal. De ‘hoe’s en waarom’s zijn wat mensen inspireert en aanzet om bij jou te kopen. De manier waarop jij je als bedrijf identificeert en communiceert, heeft een grote impact op wie je aantrekt. Van de 4 P’s van marketing tot de subtiele nuances van marketingcommunicatie, wij gidsen je bij het opbouwen van een merk dat weerklank vindt en een doordachte strategie.


Wij doen dit met een persoonlijke aanpak. Van de manier waarop je over jouw merk spreekt tot de missie, visie en doelstellingen. Wij creëren een verhaal dat zowel visueel als inhoudelijk in lijn is met de kern van jouw bedrijf.

Kom langs voor een koffie en laat jou vrijblijvend adviseren.

Bij ons kan je steeds binnenspringen voor een lekkere koffie en een brainstorm over hoe we jouw marketingopportuniteiten van 2024 optimaal kunnen benutten.

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en volledig gratis!

Tot snel!

Deel dit artikel met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ontdek Meer Door Een Eerste Klik

Omdat voor ons een klik belangrijk is